Смята, че е готов да обедини Консервативната и Юнионистката партия Британският министър

...
Смята, че е готов да обедини Консервативната и Юнионистката партия Британският министър
Коментари Харесай

И екоминистър иска поста на Мей

Смята, че е подготвен да обедини Консервативната и Юнионистката партия 

Британският министър на околната среда, прехраната и развиването на селските региони Майкъл Гоув удостовери, че се включва в конкуренцията за идващ министър председател на мястото на Тереза Мей, която разгласи, че подава оставка на 7 юни, предадоха Ройтерс и ТАСС, базирайки се на телевизия Скай нюз.

" Мога да потвърдя, че издигам кандидатурата си за министър председател на тази страна. Смятам, че съм подготвен да обединя Консервативната и Юнионистката партия, подготвен съм да осъществя Брекзита и съм подготвен да повеждам тази велика страна ", съобщи Гоув на публицисти пред дома си.

Майкъл Гоув става осмият претендент за идващ английски министър председател. Такова желание към този момент оповестиха някогашният външен министър Борис Джонсън, актуалният външен министър Джереми Хънт, министърът на интернационалното развиване Рори Стюарт, министърът на опазването на здравето и обществените грижи Мат Ханкок, някогашната министърка на труда и пенсионното дело Естер Маквей, някогашният министър по въпросите на Брекзита Доминик Рааб и някогашната лидерка на Камарата на общините (фактически представител на държавното управление в долната камара на парламента) Андреа Ледсъм, напомня ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР